• Het natuurgebied

  Het Binnenveld is een laaggelegen natuurgebied tussen de Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Dit gebied is ontstaan in de laatste IJstijd, en tot in de late Middeleeuwen was het nat en ontoegankelijk. Bisschop David van Bourgondië bracht hier verandering in: tussen 1473 en 1481 liet hij het kanaal ‘de Grift’ uitgraven.

 • broken image

  Het gebied aan weerszijden van de Grift werd langzamerhand toegankelijker én kreeg een functie als hooiland voor de boeren. Deze natte hooilanden bevatten vandaag de dag veel bijzondere planten en dieren, zoals verschillende orchideeën en verschillende vlindersoorten, zoals de oranje luzerne vlinder

 • Kom op bezoek!

  De Binnenveldse Hooilanden worden een prachtig natuurgebied met bijzondere flora en fauna, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Door een bezoek aan de Binnenveldse Hooilanden kom je tot rust én leer je de karakteristieke natuur van de omgeving kennen. Wanneer het natuurgebied is gerealiseerd, kun je de natuur ontdekken door middel van wandelroutes, fietsroutes en een uitkijkplatform.

 • De locatie

  In het Binnenveld, tussen Ede, Wageningen, Rhenen en Veenendaal, wordt 250 hectare nieuwe natuur gerealiseerd: de Binnenveldse Hooilanden. Door de unieke ligging tussen de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug heeft het natuurgebied veel potentie. Bijzondere natuur, zoals blauwgrasland, trilveen en dotterbloemhooiland, hopen wij hier te zien groeien en bloeien.